piroger.,.
ska försöka göra nån form av piroger nu,blev grymt sugen på det när jag såg att dom åt de i Gossip girl,lite mer..mmm i livet ;) fast jag ska ha annan fyllning i think. Vet att ni kanske tycker de e skit konstigt att jag lagar maten idag,men tycket de e ganska kul ibland hehe:p |
xoxo / J |
4 port.
300 gram | smördeg (ca 4 plattor) | |
200 gram | grovhackad spenat | |
1 msk | olivolja | |
300 gram | finhackad purjolök | |
250 gram | kokt potatis | |
2 dl | kesella gourmet | |
200 gram | kall- eller varmrökt lax | |
3 msk | pressad citronsaft | |
salt och nymald vitpeppar | ||
1 krm | mald muskotnöt | |
1 st | uppvispat ägg |
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina och kavla ut smördegen, ta ut 4 rundlar.
Fräs spenaten hastigt i olivolja och krama ur vätskan. Fräs purjon i olivolja. Mosa potatisarna. Blanda alla ingredienser utom ägg och klicka blandningen på degrundlarna, vik iop och nagga kanterna. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback